Rainbow Kleinpak Historie

sorteren - verpakken - logistiek
Rainbow Kleinpak 20 jarig jubileum

In 1997  richtte Wim Grootscholten met zes andere telers en met een paprika areaal van 15,5 hectare Rainbow Growers Group op.

Het waren roerige tijden in de tuinbouw: groenteveilingen fuseerden, werden commerciëler en legden de nadruk op verkoop. De zeven pioniers van Rainbow Growers Group voelden dat deze ontwikkeling niet in hun belang was en besloten hun eigen koers te gaan varen: een eigen teelt- en afzetorganisatie die zich met exclusieve producten direct richt op supermarkten en retailers.

Rainbow Growers Group werd als eerste in Nederland in Brussel al snel officieel erkend als telersvereniging. Er werden plannen ontwikkeld voor een centraal sorteer- en pakstation en bezoeken gebracht aan mogelijke afnemers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De activiteiten werden opgemerkt in zowel Nederland als daarbuiten en groeien bleek geen wens meer, maar pure noodzaak!

In 1998 nam Rainbow Growers Group een centrale sorteerlocatie van 3000 m² aan de Herenwerf in Maasland in gebruik. Deze toch niet geringe locatie was in 2003 al weer te klein geworden: toen is de Rainbow Growers Group al verhuisd naar de huidige locatie aan Poortcamp 9 in De Lier.

Tegenwoordig is Rainbow Kleinpak BV onderdeel van Rainbow Growers Group Holding BV met als corebusiness sorteren, verpakken, en logistieke dienstverlening  voor de agf sector.

Copyright Fotostudio GJ Vlekke/Fotovak B.V.Tel 0174-241537